Door het jaar heen is er van alles gaande in het Bomenmuseum. Van festiviteiten, kunstexposities, concerten en culturele evenementen tot themawandelingen en afwisselende kinderactiviteiten.
Voorjaars- en winterwandelingen, boomvrucht- en bloeiwandelingen, de routebeschrijving van het Gimbornpad... Alle beschreven wandelroutes kunt u hier bekijken en downloaden.
#stayathome Videorondleidingen op YouTube
Ook nu nog lekker thuis vanaf de bank te bekijken, deze tijdens de corona-lockdown gemaakte filmpjes met rondleidingen langs bloei in het voorjaar, paddenstoelen in het najaar en een heleboel interessante bomen en struiken in het arboretum.
De rijkdom van 29 hectare grond betekent wel dat ruimtelijke inrichting van groot belang is. De inrichting van het arboretum vindt plaats met inachtneming van de geschiedenis, het herstel van delen die te weinig aandacht hebben gehad en het realiseren van nieuwe wensen gericht op de toekomst.
Het Nationaal Bomenmuseum is inmiddels meer dan 90 jaar oud. Dit levende groene erfgoed zal in de toekomst een steeds grotere waarde krijgen als de verstedelijking in Nederland onherroepelijk zijn tol zal eisen van onze groene leefruimte. Ook de uniciteit van Nederlands grootste exotische bomenpark dwingt tot inspanningen voor behoud en verdere ontwikkeling.
In zijn bijna 100 jaar lange geschiedenis is het Bomenmuseum vele malen in de publiciteit geweest, vooral in kranten, maar ook in beeld. Hieronder vind u een selectie van krantenartikelen en links naar gefilmde bijdragen van meerdere omroepen.