Ontdek het museum

Activiteiten | Agenda | Wandelingen | Videorondleidingen | Inrichting

Agenda

Wat, hoe, wanneer?

Meer lezen 

Activiteiten

Door het jaar heen is er van alles gaande in het Bomenmuseum. Van festiviteiten, kunstexposities, concerten en culturele evenementen tot themawandelingen en afwisselende kinderactiviteiten. 

Meer lezen

Wandelingen

Voorjaars- en winterwandelingen, boomvrucht- en bloeiwandelingen, de routebeschrijving van het Gimbornpad... Alle beschreven wandelroutes kunt u hier bekijken en downloaden.

Meer lezen

Videorondleidingen

#stayathome Videorondleidingen op YouTube
Ook nu nog lekker thuis vanaf de bank te bekijken, deze tijdens de corona-lockdown gemaakte filmpjes met rondleidingen langs bloei in het voorjaar, paddenstoelen in het najaar en een heleboel interessante bomen en struiken in het arboretum.

Meer lezen 

Inrichting & beheer

De rijkdom van 29 hectare grond betekent wel dat ruimtelijke inrichting van groot belang is. De inrichting van het arboretum vindt plaats met inachtneming van de geschiedenis, het herstel van delen die te weinig aandacht hebben gehad en het realiseren van nieuwe wensen gericht op de toekomst. 

Meer lezen

Verleden, heden en toekomst

Het Nationaal Bomenmuseum is inmiddels meer dan 90 jaar oud. Dit levende groene erfgoed zal in de toekomst een steeds grotere waarde krijgen als de verstedelijking in Nederland onherroepelijk zijn tol zal eisen van onze groene leefruimte. Ook de uniciteit van Nederlands grootste exotische bomenpark dwingt tot inspanningen voor behoud en verdere ontwikkeling.

Meer lezen

In de media

In zijn bijna 100 jaar lange geschiedenis is het Bomenmuseum vele malen in de publiciteit geweest, vooral in kranten, maar ook in beeld. Hieronder vind u een selectie van krantenartikelen en links naar gefilmde bijdragen van meerdere omroepen.

Meer lezen

Bezoek ons op Facebook | Velperengh 13, 3941 BZ Doorn | info@bomenmuseum.nl