De Boomhut van Max
Maak van een biologieles een ontdekkingsreis

De Boomhut van Max

Maak van een biologieles een ontdekkingsreis en kom naar de grootste boomhut op de Utrechtse Heuvelrug: de 'Boomhut van Max'. In de 'Boomhut van Max' is van alles te ontdekken over de evolutie van planten en dieren: van 13,8 miljard jaar geleden tot nu. Van de oerknal tot oerleven, van bacterie tot bloem, van alg tot mammoetboom. Bekijk hoe boeiend de kleine natuur is en maak van een mier een monster: verzamel wat materiaal buiten de boomhut, leg het onder de microscoop en genieten maar... in 3D. En waar komt je zuurstof eigenlijk vandaan? In een animatie wordt dat uitgelegd. Maar ook hoe de stam van een boom dikker wordt, waar hij zijn voeding vandaan haalt, waarom schimmels en bomen vrienden van elkaar zijn en hoe belangrijk licht is voor de groei van een boom. Hoe ontstaat eigenlijk een beukennootje en hoe zit het nu precies met de "bloemetjes en de bijtjes". Wat gebeurt er in een boom in de vier seizoenen, wie waren het eerst op aarde: de planten of de dieren.... en nog veel meer.

Educatie in en rond de Boomhut

De 'Boomhut van Max' is één grote, spannende biologieles. Leuk en leerzaam voor alle leeftijden en vooral voor kinderen van 8 tot 14 jaar. 

Combineer een bezoek aan de 'Boomhut van Max' met een spannende speurtocht met schatkaart. Deze speurtocht loopt door het arboretum en laat je kennis maken met de samenwerking tussen planten en dieren. Leuk en leerzaam tegelijk als gezinsuitje of als biologieles buiten voor schoolklassen.

Bezoek ons op Facebook | Velperengh 13, 3941 BZ Doorn | info@bomenmuseum.nl