Activiteiten & evenementen in 2018
Festiviteiten  |  Kunst & Concerten  |  Wandelingen  |  Voor kids

Zondag 19 augustus t/m 28 oktober | Land Art tentoonstelling 'On the Move'

Vanaf 19 augustus is in twee Utrechtse musea een bijzondere Land Art tentoonstelling te bekijken die luistert naar de naam: ‘On the Move’. Kunstenaars van naam en faam hebben zich laten inspireren door beweging in de natuur en in het water. Hun werken zijn tot 28 oktober te bekijken in het Waterliniemuseum Fort bij Vechten en in het Bomenmuseum. Een mooie fietstocht van 15 km. verbindt deze buitenexpositie op beide locaties met elkaar. De kunstwerken zijn speciaal voor deze buiten tentoonstelling gemaakt.

Het Waterliniemuseum heeft een speciale Meet & Greet georganiseerd met de kunstenaars op zondag 23 september, zaterdag 6 oktobert en zondag 14 oktober van 14.00-17.00 in het Waterliniemuseum.

Zondag 30 september 13.30 | Themawandeling over hout & inhoudsstoffen

Planten worden al duizenden jaren ingezet tegen ziekten. Ook nu nog is een kwart van de Westerse medicijnen oorspronkelijk afkomstig van planten. Er zitten duizenden stoffen in planten waarvan een deel de gezondheid van mensen kan bevorderen. Onze gids vertelt erover en toont de planten met deze inhoudsstoffen in het arboretum.

Vanaf 13.30 uur: ontvangst met koffie en thee in het bezoekerscentrum. Om 14.00 start de wandeling. Na afloop is er een drankje en een hapje verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis entree.

Zondag 14 oktober 12.00 - 16.00 |  Herfstknutselen en herfstkleurenwandeling

Kom met de kinderen in de natuur rond dwalen en genieten van de prachtige herfstkleuren in het arboretum. 

Deze gezellige herfstknutsel middag is voor jong en oud. De middag begint om 12.00 uur met het maken van een herfstknutsel. Het arboretum zorgt voor de materialen en de inspiratie. Aansluitend  kunt u meewandelen met de Herfstkleuren wandeling die wordt begeleid door twee arboretumgidsen: Piet de Jong en Jan Snijders. Piet de Jong vertelt u onderweg hoe herfstkleuren ontstaan en waarom hun intensiteit varieert. Jan Snijders (paddenstoelenkenner) vertelt u over de paddenstoelen langs de route.

Om 14.00 start de wandeling. Na afloop is er een drankje en een hapje verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis entree.

 Acer - Esdoorn

Zondag 28 oktober 13.30 | Tweede Herfstkleuren wandeling met paddenstoelen

In de bomentuin laten steeds meer bomen hun warme gele en rode herfsttinten zien. Voordat de bomen in winterrust gaan, tonen zij nog één keer hoeveel energie ze hebben opgedaan in de warme zomerzon.

De Herfstkleuren wandeling wordt begeleid door twee arboretumgidsen: Piet de Jong en Jan Snijders. Piet de Jong vertelt u onderweg hoe herfstkleuren ontstaan en waarom hun intensiteit varieert. Jan Snijders (paddenstoelenkenner) vertelt u over de paddenstoelen langs de route.

Vanaf 13.30 uur: ontvangst met koffie en thee in het bezoekerscentrum. Om 14.00 start de wandeling. Na afloop is er een drankje en een hapje verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis entree.

Zondag 4 november 13.30 | Themawandeling over sferen in de natuur

Wie voelt zich niet “opgeladen” worden als je in een verstilde boomrijke omgeving wandelt. Hoe zit dat met die sferen? Wandelt u mee met onze gids Esther Klein Gotink om dit geheim te leren kennen. 

Vanaf 13.30 uur: ontvangst met koffie en thee in het bezoekerscentrum. Om 14.00 start de wandeling. Na afloop is er een drankje en een hapje verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis entree.

Zondag 11 november 12.00 - 17.00 | Scandinavië op de Heuvelrug

In een in kerstwarmte gehuld arboretum maakt u kennis met (kerst)tradities, muziek, folklore en (kerst)artikelen uit Scandinavische landen. 

In de loop van het seizoen informeren we u over alle activiteiten en bezienswaardigheden, maar noteer alvast de datum want het belooft een mooi en warm buitenfestijn te worden te midden van het natuurlijke decor van het arboretum.

Zondag 18 november 14.00 | Kinderactiviteit Dieren in winterrust

Wat is het verschil tussen winterslaap en winterrust? Sommige dieren, zoals egels, vleermuizen, hazelmuizen en hamsters houden een winterslaap. Andere dieren, zoals beren, dassen en eekhoorns houden een winterrust. Wat is het verschil? Kom luisteren en knutselen!

Deze kinderactiviteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en duurt tot ca. 15.30 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de materialen. De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis.

Zondag 16 december vanaf 12.00 | Kerststukjes maken voor het hele gezin

Hoe leuk is het om tijdens kerst te genieten van je eigen kerststukje met takjes, bloemen en allerlei versieringen erin. Kom ook je eigen kerststukje maken onder begeleiding van Esther. Zij is een echte bloemsierkunstenares en geeft je allerlei tips voor een prachtig kerststuk. Vanaf 14.00 uur is er een wandeling voor het hele gezin over kersttradities. 

Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de materialen. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis entree.

Kerststukjes te koop | vanaf begin december

Met recht een traditie. Onze bloemsierkunstenares (en vrijwilliger) Esther Klein Gotink maakt ook dit jaar weer de mooiste Kerststukken. Na de Sinterklaastijd zijn ze verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. Wanneer u geabonneerd bent op de nieuwsbrief van het Bomenmuseum (de Gazet), dan ontvangt u hier bericht over.

De opbrengst is bestemd voor het arboretum. Een duurzaam Kerststuk met een mooie Kerstgedachte. Wees er te zijner tijd snel bij, want op = op.

Kunst | Cultuur | Educatie | Verrassend | Afwisselend

Word donateur

Bezoek ons op Facebook | Velperengh 13, 3941 BZ Doorn | info@bomenmuseum.nl