Activiteiten & evenementen in 2018
Festiviteiten  |  Kunst & Concerten  |  Wandelingen  |  Voor kids

Scandinavisch wichtelen op de Heuvelrug Bomenmuseum

Zondag 11 november 12.00 - 17.00 | Scandinavische sprookjesmiddag met wichtelen op de Heuvelrug

Een oergezellige GEZINSMIDDAG over de KRACHT van het KLEINE.
Op de ELFDE van de ELFDE kan je in het Bomenmuseum in Doorn kleine cadeautjes knutselen (wichtelen) en een sprookjeswandeling maken in de bomentuin samen met Balder, de Scandinavische god van de bomen. Onderweg ontmoet je trollen, een heks, elfen en hun sprookjeshuisjes en nog veel meer. De sprookjeswandeling start om 12.30 - 13.30 - 14.30 en 15.30. Tussendoor kan je knutselen, naar mooie Scandinavische volksmuziek en verhalen luisteren, Scandinavische spelletjes doen en lekkere dingen eten in ons gezellige bezoekerscentrum. Kom de KRACHT van het KLEINE ontdekken en word een Wicheltelmannetje of vrouwtje.

Deze middag is geschikt voor het hele gezin. Entree: tot 16 jaar gratis. Vanaf 16 jaar: € 6,00 pp. Voor de kleine cadeautjes vragen we een kleine vergoeding. Het Bomenmuseum heeft voor alle materialen gezorgd. Betaling kan contant en met pin.

WAT IS WICHTELEN?
In Scandinavische landen komt er in de donkere dagen tot aan Kerstmis een Wichtelmannetje op bezoek.
Dit huiskaboutertje weet dat de mensen in deze koude donkere dagen extra verlangen naar wat lichtpuntjes. De gedachte dat iemand aan je denkt, helpt dan een beetje en geeft warmte en licht aan elkaar.

Het Wichtelmannetje begint zijn wichtelwerk op Sint Maartensdag, 11 november. Met kleine cadeautjes verrast hij de mensen die dat extra verdienen. Deze oeroude Scandinavische traditie haalt het Bomenmuseum naar de Heuvelrug.

Zondag 18 november 14.00 | Kinderactiviteit Dieren in winterrust

Wat is het verschil tussen winterslaap en winterrust? Sommige dieren, zoals egels, vleermuizen, hazelmuizen en hamsters houden een winterslaap. Andere dieren, zoals beren, dassen en eekhoorns houden een winterrust. Wat is het verschil? Kom luisteren en knutselen!

Deze kinderactiviteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en duurt tot ca. 15.30 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de materialen. De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis.

Zondag 16 december vanaf 12.00 | Kerststukjes maken voor het hele gezin

Hoe leuk is het om tijdens kerst te genieten van je eigen kerststukje met takjes, bloemen en allerlei versieringen erin. Kom ook je eigen kerststukje maken onder begeleiding van Esther. Zij is een echte bloemsierkunstenares en geeft je allerlei tips voor een prachtig kerststuk. Vanaf 14.00 uur is er een wandeling voor het hele gezin over kersttradities. 

Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de materialen. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,00 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis entree.

Kunst | Cultuur | Educatie | Verrassend | Afwisselend

Word donateur

Bezoek ons op Facebook | Velperengh 13, 3941 BZ Doorn | info@bomenmuseum.nl