Activiteiten & evenementen in 2019
Festiviteiten  |  Kunst & Concerten  |  Themawandelingen  |  Voor kids

 Acer x fremannii

Zondag 13 oktober 14.00 | Themamiddag met wandeling over herfstkleuren en paddenstoelen

In de bomentuin laten steeds meer bomen hun warme gele en rode herfsttinten zien. Voordat de bomen in winterrust gaan, tonen zij nog één keer hoeveel energie ze hebben opgedaan in de warme zomerzon.

Twee van onze arboretumgidsen laten de mooiste kleurencomposities zien,  leggen uit hoe de herfstkleuren ontstaan en waarom de intensiteit van de kleuren varieert over de wereld. Ook de paddenstoelen langs de route komen uitgebreid aan bod.

Vanaf 13.30 uur kunt u terecht in het bezoekerscentrum voor een kop koffie of thee. De wandeling start om 14.00 uur. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kinderen t/m 15 jaar: gratis.

Tot en met 31 oktober | Natuurfoto expositie 'Biodiversiteit in Beeld' in de bomentuin

Hoe betoverend en spannend kan de natuur zijn. Dat is te zien op de natuurfoto-expositie ‘Biodiversiteit in Beeld’. Met unieke foto’s, vastgelegd op camera door vier Nederlandse natuurfotografen: Esther Groot, Bert van den Broek, Jan Jongejan en Wilco Busstra. Zij exposeren hun werk midden in het arboretum van het Bomenmuseum in Doorn. Maar liefst zestig natuurfoto's staan op grote panelen opgesteld langs een wandelroute door de bomentuin. Met deze expositie vraagt het Bomenmuseum aandacht voor het belang van biodiversiteit: voor mens, dier en boom!

Deze bijzondere expositie is van 30 juni t/m 31 oktober dagelijks te bezoeken.
Foto: Bert van den Broek

Zondag 27 oktober 13.00 - 16.00 | Herfstknutselen en herfstkleurenwandeling voor jong en oud

Kom op deze gezinsmiddag ronddwalen met de kinderen in het Bomenmuseum en genieten van de herfstkleuren. Deze middag staat er een keur aan materialen klaar om een mooie herfstknutsel te maken. Deze activiteit is voor voor kinderen en volwassenen. 

Aansluitend kunt u om 14.00 mee met de themawandeling over herfstkleuren en paddenstoelen. Twee arboretumgidsen vertellen u onderweg hoe herfstkleuren ontstaan en waarom hun intensiteit varieert. Ook de paddenstoelen langs de route komen uitgebreid aan bod.

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Voor de materialen van de herfstknutsels vragen we een kleine vergoeding. Betalen kan contant of met pin.

 Rhododendron mucronulatum subsp. sichotense

Zondag 3 november 14.00  | Wandeling over sferen en energie in de natuur

Wie voelt zich niet “opgeladen” worden als je in een verstilde boomrijke omgeving wandelt. Hoe zit dat met die sferen en die energie? Wandel mee met onze gids Esther Klein Gotink om dit bijzondere fenomeen te leren kennen. 

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar hebben gratis entree.

Zondag 10 november 14.00 - 15.30 | Kinderactiviteit over de herfst en de winter

Wil je weten waarom de blaadjes van kleur veranderen? En hoe een boom langzaam in winterslaap gaat? Kom dan naar deze gezellige middag. We gaan ook een knutsel maken. Deze middag is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het Bomenmuseum zorgt voor de materialen en de inspiratie. 

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Voor de materialen van de herfstknutsels vragen we een vrijwillige bijdrage. Betalen kan contant.

Zondag 24 november 13.00 - 16.00 | Gezinsmiddag over Spannende Sprookjesbomen

In het arboretum zijn Spannende Sprookjesbomen te vinden, je moet ze alleen weten te staan. We laten ze je zien en vertellen erover. Ook de sprookjes die over deze bomen geschreven zijn, worden verteld door sprookjesachtig verklede vertellers. In de loods kan je je eigen sprookjesknutsel maken. De meest originele knutsel krijgt aan het eind van de middag een prijs. En is er een uilenshow, want uilen zijn dol op sprookjesbomen. 

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar hebbe: gratis entree. Voor de materialen voor het maken van een sprookjesboom vragen we een kleine vergoeding. Betalen kan contant of met pin.

Zondag 15 december 13.00 - 16.00 | Kerststukken maken voor het hele gezin

Kom met de (klein)kinderen kerststukjes maken en genieten van de kerstsfeer en van kersttradities. Deze gezellige knutsel- en wandelmiddag begint om 13.00 uur. Het Bomenmuseum zorgt voor de inspiratie en de materialen. Neem een eigen mesje en een snoeischaar mee, dat voorkomt wachten op een ander. Ook zijn er kerstlekkernijen te koop.

Om 14.00 uur kunt u mee uit wandelen met onze gids Esther die onderweg vertelt over kersttradities en over hun relatie met de natuur.

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis. Voor de materialen van de kerststukken vragen we een kleine vergoeding. Betalen kan contant of met pin.

Tweede Kerstdag 26 december 14.00 - 16.00 | Uitwaaien in het Bomenmuseum

Heeft u geen plannen op Tweede Kerstdag? Kom dan om 14.00 wandelen in het Bomenmuseum met onze gids Esther Klein Gotink. Na afloop serveren we  koffie/thee/warme choco en kerstbrood tegen een kleine vergoeding.  

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kinderen t/m 15 jaar: gratis. 

Kunst | Cultuur | Educatie | Verrassend | Afwisselend

Word donateur

Bezoek ons op Facebook | Velperengh 13, 3941 BZ Doorn | info@bomenmuseum.nl