Activiteiten & evenementen in 2019
Festiviteiten  |  Kunst & Concerten  |  Themawandelingen  |  Voor kids

Zondag 1 september 10.00 - 17.00 | Tuin- en Natuurmarkt Groei & Bloei

De altijd zo gezellige Tuin- en Natuurmarkt, georganiseerd door Groei en Bloei afdeling Zeist in samenwerking met het arboretum, trekt jaarlijks veel bezoekers. Met een plantenmarkt, veel gezellige kramen, kinderactiviteiten en nog veel meer. In deze prachtige groene entourage staan tijdens de Tuin- en Natuurmarkt kramen met producten uit de natuur (bijvoorbeeld voe­dingsmiddelen, sierraden van natuurlijke materialen, stoffen etc.) of voor in de natuur (zoals tuingereedschap, tuindecoraties, planten, kleding etc.), maar ook organisaties die iets te vertellen hebben over het behoud van de natuur in de regio.

De entree bedraagt € 6,50 p.p. Via de Ticketshop zijn online kaarten te bestellen met € 1,50 korting. Jaarkaarthouders: gratis op vertoon van de jaarkaart van het Bomenmuseum. Kinderen t/m 15 jaar: gratis.

Naar site Natuurmarkt

Van 30 juni t/m 31 oktober | Natuurfoto expositie 'Biodiversiteit in Beeld' in de bomentuin

Hoe betoverend en spannend kan de natuur zijn. Dat is te zien op de natuurfoto-expositie ‘Biodiversiteit in Beeld’. Met unieke foto’s, vastgelegd op camera door vier Nederlandse natuurfotografen: Esther Groot, Bert van den Broek, Jan Jongejan en Wilco Busstra. Zij exposeren hun werk midden in het arboretum van het Bomenmuseum in Doorn. Maar liefst zestig natuurfoto's staan op grote panelen opgesteld langs een wandelroute door de bomentuin. Met deze expositie vraagt het Bomenmuseum aandacht voor het belang van biodiversiteit: voor mens, dier en boom!

Deze bijzondere expositie is van 30 juni t/m 31 oktober dagelijks te bezoeken.
Foto: Bert van den Broek

Zondag 15 september 12.00 - 16.00 | Open Monumentendag met gratis entree

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

Het Bomenmuseum doet mee aan Open Monumentendag op zondag 15 september met een rondleiding onder begeleiding van een gids. Het landelijke thema voor 2019 is 'Plekken van plezier'. Daar blinkt het Bomenmuseum in uit. Kom langs, de rondleiding is gratis en er zijn lekkernijen te koop tegen een kleine vergoeding.

 Larix - Lork

Zondag 22 september  14.00 | Themamiddag  over naaldbomen: 350 mln. jaar slimme aanpassingen

Al 350 miljoen jaar zijn naaldbomen belangrijke aardbewoners en waren de nu dominante bloemplanten ruim voor in ontwikkeling met allerlei slimme aanpassingen. Deze middag laten we een paar van die slimme innovaties zien en hoe de naaldbomen zich er doorheen sloegen in een miljoenen jaren durende race om te overleven. Het bomenmuseum heeft immers een zeer uitgebreide collectie naaldbomen.

Vanaf 13.30 uur kunt u terecht in het bezoekerscentrum voor een kop koffie of thee. De middag met introductie en wandeling start om 14.00 uur. De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kinderen t/m 15 jaar: gratis.

Zondag 22 september 14.00 | Kinderactiviteit  over sferen en energie in de natuur

Naar school, mobieltje, hobby's, er is zoveel te doen. Ook als je kind bent. Hoe heerlijk is het dan om te (leren) landen in de natuur en daar je rust te vinden. Je kunt er ook je eigen energie weer opladen. Hoe zit dat met sferen en energie in de natuur? Wandel mee met onze gids Esther Klein Gotink en kom landen in de natuur. Na afloop van de wandeling gaan we een knutsel maken.

Deze kinderactiviteit start om 14.00 uur. Ouders of begeleiders mogen ook mee. De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kinderen t/m 15 jaar: gratis. Voor de knutsel vragen we een vrijwillige bijdrage.

Zondag 6 oktober 12.00 - 16.00 | Dierendag in het Bomenmuseum

In de natuur kunnen bomen en dieren niet zonder elkaar. Daarom besteedt het Bomenmuseum dit jaar extra aandacht aan Dierendag met een gezellige middag voor het hele gezin. We gaan dieren spotten op natuursafari in het arboretum, er is een kinderboerderij waar je dieren kunt knuffelen en er is een schaapskudde met een workshop schapen drijven.

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kinderen t/m 15 jaar: gratis. Tegen een kleine vergoeding kan je met een dier op de foto en er zijn lekkernijen te koop. Betalen kan contant of met pin.

 Acer x fremannii

Zondag 13 oktober 14.00 | Themamiddag met wandeling over herfstkleuren en paddenstoelen

In de bomentuin laten steeds meer bomen hun warme gele en rode herfsttinten zien. Voordat de bomen in winterrust gaan, tonen zij nog één keer hoeveel energie ze hebben opgedaan in de warme zomerzon.

Twee van onze arboretumgidsen laten de mooiste kleurencomposities zien,  leggen uit hoe de herfstkleuren ontstaan en waarom de intensiteit van de kleuren varieert over de wereld. Ook de paddenstoelen langs de route komen uitgebreid aan bod.

Vanaf 13.30 uur kunt u terecht in het bezoekerscentrum voor een kop koffie of thee. De wandeling start om 14.00 uur. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kinderen t/m 15 jaar: gratis.

 Acer x fremannii

Zondag 27 oktober 14.00 | Themamiddag met wandeling over herfstkleuren en paddenstoelen

In de bomentuin laten steeds meer bomen hun warme gele en rode herfsttinten zien. Voordat de bomen in winterrust gaan, tonen zij nog één keer hoeveel energie ze hebben opgedaan in de warme zomerzon.

Twee van onze arboretumgidsen laten de mooiste kleurencomposities zien,  leggen uit hoe de herfstkleuren ontstaan en waarom de intensiteit van de kleuren varieert over de wereld. Ook de paddenstoelen langs de route komen uitgebreid aan bod.

Vanaf 13.30 uur kunt u terecht in het bezoekerscentrum voor een kop koffie of thee. De wandeling start om 14.00 uur. De toegang tot het arboretum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kinderen t/m 15 jaar: gratis.

Zondag 27 oktober 13.00 - 16.00 | Herfstknutselen en herfstkleurenwandeling voor jong en oud

Kom op deze gezinsmiddag ronddwalen met de kinderen in het Bomenmuseum en genieten van de herfstkleuren. Deze middag staat er een keur aan materialen klaar om een mooie herfstknutsel te maken. Deze activiteit is voor voor kinderen en volwassenen. 

Aansluitend kunt u om 14.00 mee met de themawandeling over herfstkleuren en paddenstoelen. Twee arboretumgidsen vertellen u onderweg hoe herfstkleuren ontstaan en waarom hun intensiteit varieert. Ook de paddenstoelen langs de route komen uitgebreid aan bod.

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Voor de materialen van de herfstknutsels vragen we een kleine vergoeding. Betalen kan contant of met pin.

 Rhododendron mucronulatum subsp. sichotense

Zondag 3 november 14.00  | Wandeling over sferen en energie in de natuur

Wie voelt zich niet “opgeladen” worden als je in een verstilde boomrijke omgeving wandelt. Hoe zit dat met die sferen en die energie? Wandel mee met onze gids Esther Klein Gotink om dit bijzondere fenomeen te leren kennen. 

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar hebben gratis entree.

Zondag 10 november 14.00 - 15.30 | Kinderactiviteit over de herfst en de winter

Wil je weten waarom de blaadjes van kleur veranderen? En hoe een boom langzaam in winterslaap gaat? Kom dan naar deze gezellige middag. We gaan ook een knutsel maken. Deze middag is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het Bomenmuseum zorgt voor de materialen en de inspiratie. 

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar hebben gratis toegang. Voor de materialen van de herfstknutsels vragen we een vrijwillige bijdrage. Betalen kan contant.

Zondag 24 november 13.00 - 16.00 | Gezinsmiddag over Spannende Sprookjesbomen

In het arboretum zijn Spannende Sprookjesbomen te vinden, je moet ze alleen weten te staan. We laten ze je zien en vertellen erover. Ook de sprookjes die over deze bomen geschreven zijn, worden verteld door sprookjesachtig verklede vertellers. In de loods kan je je eigen sprookjesknutsel maken. De meest originele knutsel krijgt aan het eind van de middag een prijs. En is er een uilenshow, want uilen zijn dol op sprookjesbomen. 

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar hebbe: gratis entree. Voor de materialen voor het maken van een sprookjesboom vragen we een kleine vergoeding. Betalen kan contant of met pin.

Zondag 15 december 13.00 - 16.00 | Kerststukken maken voor het hele gezin

Kom met de (klein)kinderen kerststukjes maken en genieten van de kerstsfeer en van kersttradities. Deze gezellige knutsel- en wandelmiddag begint om 13.00 uur. Het Bomenmuseum zorgt voor de inspiratie en de materialen. Neem een eigen mesje en een snoeischaar mee, dat voorkomt wachten op een ander. Ook zijn er kerstlekkernijen te koop.

Om 14.00 uur kunt u mee uit wandelen met onze gids Esther die onderweg vertelt over kersttradities en over hun relatie met de natuur.

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kids t/m 15 jaar: gratis. Voor de materialen van de kerststukken vragen we een kleine vergoeding. Betalen kan contant of met pin.

Tweede Kerstdag 26 december 14.00 - 16.00 | Uitwaaien in het Bomenmuseum

Heeft u geen plannen op Tweede Kerstdag? Kom dan om 14.00 wandelen in het Bomenmuseum met onze gids Esther Klein Gotink. Na afloop serveren we  koffie/thee/warme choco en kerstbrood tegen een kleine vergoeding.  

De toegang tot het Bomenmuseum bedraagt € 6,50 per persoon. Jaarkaarthouders en kinderen t/m 15 jaar: gratis. 

Kunst | Cultuur | Educatie | Verrassend | Afwisselend

Word donateur

Bezoek ons op Facebook | Velperengh 13, 3941 BZ Doorn | info@bomenmuseum.nl